La CEU-UCH firma un conveni marc de col•laboració amb l’AVL

0
4168

La rectora de la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU-UCH) Rosa Visiedo, ha firmat un conveni marc amb el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) Ramon Ferrer, pel qual les dos entitats es comprometen a desenvolupar una col·laboració cultural, educativa i científica, així com d’assistència mútua.

La rectora de la CEU-UCH, Rosa Visiedo i el president de l'AVL, Ramon Ferrer, durant la firma de l'acord. / M. H.
La rectora de la CEU-UCH, Rosa Visiedo i el president de l’AVL, Ramon Ferrer, durant la firma de l’acord. / M. H.

Per a la rectora de la CEU-UCH Rosa Visiedo, este conveni representa el “compromís de la Universitat amb la promoció de l’ús del valencià i contribuirà a millorar les competències dels futurs professionals formats a la CEU-UCH”. “El valencià sempre ha format part de la nostra oferta acadèmica i tinguem una especial sensibilitat amb la seua promoció”, ha afirmat.

El president de l’AVL Ramon Ferrer, ha destacat que el conveni firmat –el primer que la institució normativa formalitza amb una universitat privada– suposa la materialització d’una “sinergia” conjunta que l’AVL ha de recolzar perquè, segons Ferrer, les dos entitats estan “lluitant pel mateix”. A més, el president ha afirmat que tot allò que puga unir el que s’està fent a l’AVL amb la CEU-UCH, ho duran a terme.

Vovabulari de Veterinària

El primer resultat d’este conveni marc serà la l’elaboració del Vocabulari de Veterinària, un projecte en què estan implicats professors experts en la matèria de la CEU-UCH, serà dirigit pel degà de la Facultat de Veterinària de la CEU-UCH Santiago Vega i es publicarà en la Col·lecció Vocabularis de l’AVL. A més, la col·laboració també implica la realització de pràctiques formatives del estudiants de la CEU-UCH en les dependències de l’AVL, així com la promoció del valencià a la Universitat i la coordinació en el camp de la investigació, entre altres.

A l’acte de la firma del conveni han assistit també el director del departament d’Humanitats i professor de l’àrea de Valencià de la CEU-UCH, Vicent Garcia Perales, el degà de la facultat de Veterinària de la CEU-UCH, Santiago Vega, i l’exprofessor de la CEU-UCH i acadèmic de l’AVL, Emili Casanova. Entre els impulsors d’esta col·laboració, cal destacar també el president de la Comissió de Llenguatges Específics de l’AVL, Josep Lluís Doménech, i l’acadèmic de l’AVL Miquel Navarro.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí