Emili Casanova (Acadèmia Valenciana de la Llengua, Universitat de València i exprofessor del CEU) i Josep Daniel Climent (catedràtic de l’IES El Cid de València i professor de la Universitat Oberta de Catalunya) han dictat una conferència dual simultània al campus de Alfara del Patriarca de la Universitad CEU Cardenal Herrera, en el marc de la inauguració de l’exposició itinerant “Carles Salvador i el seu temps” que finalitza demà. Esta activitat s’integra en la celebració de l’Any Carles Salvador, declarat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.
Durant la seua intervenció, a mode de diàleg, s’ha fet un repàs per la vida i obra del mestre Carles Salvador (València, 1983-1955), que va ser pioner en la introducció de noves tècniques pedagògiques en l’ensenyament. Ja als 18 anys exercí la professió a Almàssera i Aielo de Malferit, i posteriorment a Benassal i a Benimaclet. Impulsor de les Normes de Castelló de 1932, les normes ortogràfiques de l’AVL, va ser l’introductor del valencià en l’ensenyament.
Els professors Casanova i Climent, que pronunciaren una conferència similar al campus d’Elx el passat 2 de novembre, han destacat la faceta del gramàtic, filòleg i escriptor, considerat com l’apòstol de la llengua i filòsof de les didàctiques de l’educació.
La exposició podrà visitar-se al campus de Castelló de la CEU-UCH entre el 14 i el 18 de desembre. El comissari d’esta exposició itinerant dictarà una conferència a Castelló el dimarts 15 de desembre.
El cicle ha estat organitzat pel profesor Vicent Garcia Perales, coordinador general de Capacitació en Llengües y director del Departament d’Humanitats de la CEU-UCH.