Lliurament dels Premis Euterpe

0
1222

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va atorgar el passat dissabte els premis Euterpe -en la seua tretzena edició- uns guardons que any rere any reconeixen el treball per la música. Els premis es van concedir a Alacant en el marc de la Gala de la Música amb un concert de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV, formada per 110 músics d’alt rendiment de la Comunitat Valenciana.

Fotografía de los galardonados. / FSMCV
Fotografía de los galardonados. / FSMCV

Els premis Euterpe fixen la seua mirada en set categories molt diferents però alhora molt lligades a la música com la investigació i producció musical, la creació, la trajectòria acadèmica, la gestió de societats musicals, la participació federal, la dedicació a la societat musical i per últim, un premi que es concedeix a institucions o empreses  –tant públiques com privades-  pel seu suport a la música.

El Premi Euterpe a la creació musical, concretament de música simfònica, ha sigut per al compositor i director d’Énguera, Teo Aparicio Barberán, per l’obra “Therise of the Phoenix”. El compositor valencià destacà que rebre este premi és “un colp d’ànim molt important perquè el treball d’un compositor és molt solitari” i que és una “motivació per continuar component, malgrat les hores d’esforç i dedicació que requereix”. Segons explica Aparicio, el fet que l’obra guardonada haja sigut “Therise of the Phoenix” l’ompli de satisfacció perquè és una al·legoria a les tres generacions que conviuen a una societat musical, en este cas, a la del seu poble i per tant “és un reconeixement a la Societat Musical d’Enguera”. “En la composició apareixen reflectides les meues vivències amb músics més majors que malauradament ja no ens acompanyen, el moment actual i les noves generacions de músics”, comenta Aparicio.

Per altra banda, la Unió Musical de Llanera de Ranes ha obtingut el Premi a la Participació Federal. El seu president, Christian Climent, es mostra molt orgullós pel reconeixement i destaca que encara que estan molt compromesos amb la federació: “No esperàvem este guardó”. El premi a la participació federal reconeix el grau de compromís de cada societat musical (538 en total) amb la FSMCV i és fruit del resultat del Barem de Participació de Societats Musicals 2012, confeccionat amb dades corresponents als tres últims anys i valora l’assistència i la participació en activitats i actes promoguts per la FSMCV. El president de la Unió Musical remarca que és una alegria per a un poble que té “molta cultura musical”. De fet, este poble de la Costera té al voltant de 1000 habitants, uns 65 músics en actiu a la banda, 60 educands a l’escola de música i més de 200 socis, “un percentatge prou elevat”, assenyala Climent.  No obstant, no és la primera vegada que Llanera de Ranes rep un premi Euterpe, ja que l’any 2009 Ernesto Estrela guanyà el “premi a tota una vida dedicada a les societats musicals”. “El tio Ernesto –com diu Christian Climent- té ja més de huitanta anys i encara és músic actiu de la banda”.

Tant Teo Aparicio com Christian Climent destaquen la gran importància que tenen les societats musicals i les bandes de música a la Comunitat Valenciana. “No he conegut mai un fenomen social comparable amb cap país com el que existeix a la nostra comunitat amb la música” apunta Aparicio. Tot açò es corrobora amb les dades de la FSMCV que, amb només 40 anys d’existència aglutina un total de 538 societats musicals, el 50% del total a Espanya.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí