El Rotativo

L’equip del programa d’investigació ‘Societat Anònima’ desvela la seua metodologia de treball en la CEU-UCH

Els periodistes del programa de Canal 9 ‘Societat Anònima’ han impartit una conferència en la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU-UCH) dirigida sobretot als estudiants de la titulació de Periodisme, en la qual han explicat el procés de treball que fan per a realitzar cada capítol d’un programa d’investigació que va començar en 2010, s’emet els dilluns a la nit i barreja la informació amb l’entreteniment, un format de programa que a l’àmbit televisiu rep el nom d’infoentreteniment.

La vicedegana, Anunciación Ramírez, presentant a  l’equip de RTVV. / M. H.

El director de ‘Societat Anònima’ Rafa Molés, ha afirmat que l’objectiu que es plantegen en cada programa és “destapar una situació que afecta la societat valenciana mitjançant les càmeres per a respondre a la pregunta ‘És precís això?’”. “L’audiència sol esperar d’una televisió pública que fem un publireportatge però s’equivoquen; nosaltres mostrem la realitat i fem denúncia social”, ha declarat el responsable.

Respecte a la preparació de cada un del capítols, la redactora del programa, Maria José Berbegall, ha explicat que ixen al carrer per a gravar amb un preguió per tal que l’equip “es faça una idea del que es pot trobar” però que t’has de “deixar portar pels esdeveniments i pel factor sorpresa”. En canvi, quan viatgen a altres països per a gravar han de portar, com ha contat el redactor del programa, Genar Martí, “un guió molt tancat i amb contactes i algunes cites tancades des d’ací per a poder dur a terme les gravacions en els dies establerts”.

Pel que fa a la gravació a peu de carrer, el càmera de ‘Societat Anònima’, Lluís Granell, ha afirmat que pràcticament no gasten el trípode, la càmera “va volant” i s’han de “deixar portar” per la situació que ocorre davant d’ells. “Es tracta de converses, no d’entrevistes i de vegades hem d’utilitzar els micròfons de perxa per gravar bé el so; el que ens importa és reflectir la història en si”, ha apuntat.

Link de la informació en el blog de Periodisme: